A-6E Intruder TRAM

Piše: Lisec

17/04/2022

2 komentara

Flight of the Intruder.

Yap, to je film koji je uz Top Gun imao najveći utjecaj na moj interes za avionima (i Čelični orao, ali to je tema za drugi puta…). Dugo sam htio napraviti Intrudera, ali nikako. Sletio je kao poklon za Božić/rođendan od gospođe Lisec i to je bilo to. Napravljen je sredinom prošle gdine pa sam se onda dosta dugo gombao sa podlogom. Znao sam da mora biti na decku parkiran. Sama maketa je HobbyBoss u 1/48 i OK je. Može i bolje, ali alternative su i gore. Stavio sam Eduardov bojani PE unutra koji sam onda doradio sa switchevima i žicama. Čisto sam zadovoljan kako je ispao. Oružje i nosači su Brassin i imaju problem. Izgledaju dobro, ali dimenzije TERa su krive. Kotači su rezinski i nisu baš pasali pa sam morao raditi kirurgije. RBF isto Eduard. Ono što nisam zadovoljan su dekali. Tu sam imao katastrofu. Svi dekali su radili silvering, stensili pogotovo, čak su se i odljepljivali. Tako da je sav trud bio za onu stvar… Spašavao sam što se spasiti može prešpricavanjem sivom bojom da se sakrije film. Negdje je uspjelo, negdje ne.

Sam avion je iz Desert Storma i nalazi se na USS J.F. Kennedyu. Deck sam radio sa forexom i stirenom za dio koji se vidi bočno. Tiedownovi su Infini, a textura Ammo antislip paste.

MK Grunf Zona

Komentari
 1. Robert Keretić napisao:

  Pozdrav
  Maketa izgleda super. Trenutno radim isto to samo A-6 A. Ide kraju ali sam zapeo na kokpitu. Kadu sam ugradio ali ne sa tablom i pokrovom table kak je na sastavnici. Tablu sam pobrusio i stavio Quintu i zalijepio tablu na pokrov. Međutim sad pokušavam ugraditi tablu u kokpit ali mi se pojavio ogroman problem sa postavljanjem vjetrobranskih stakla. Desni gornji dio pokrova table udara u vjetrobran. Trenutno ne vidim način da ugradim to a da možda ne pokvarim tablu i Quintu. Ili sam ja nešto zaj….ili je bilo i kod tebe problema??

  1. Lisec napisao:

   Pozdrav

   Hvala!
   Nazalost da, bilo je problema. Trebalo je pobrusiti kockastu izbocinu sa pokrova i onda je sjelo sve kako treba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Kako se glasa žirafa? – Marko Skukan