Goli kuar predstavlja – pizza ispod peke

Piše: kiki.o.

05/05/2015

3 komentara

Pozdrav svima…

U novom nastavku golog kuara, donosim vam kako spremiti nešto u vrtu a da nije roštilj. Jebiga,to ću ostavit drugim članovima MK Grunfa, jerbo moje kulinarske kvalitete ne mogu pratit, pa da i oni dobiju priliku napisat štogod.  🙂

Pizza, svi ju vole, brzo se sprema i ne zahtjeva posebno kulinarsko umijeće.

Potrebni sastojci :
1) Tijesto – možete ga umijesiti ili kupiti gotovo
2) Ketchup
3) Sir
4) Šunka (za pizzu)
5) Gljive
6) Kobasice, kulen, vrhnje, feferoni… (opcionalno)

Razvucite tijesto, gledajte da bude čim bliže krugu, a ne kvadratu, kao što je ovom prilikom moja žena napravila, al ajde… Okus je na kraju isti. Tijesto je dobro da bude nešto tanje. U rub možete umotati i komadiće sira, bude fino… Tijesto možete razvući na papiru za pečenje – nije obavezno ali će vam papir za pečenje značajno olakšati baratanje sa pizzom.

Stavite ketchup, posložite sir, šunku , gljive i začine (origano). Možete i u komadu, a možete sir i salamu narezati na komadiće pa onda stavljati tako. Drugi je način nešto bolji jer se može bolje pokriti cijela površina tijesta.

Naložite vatru sa dosta žara (na slici je dosta zara za 2-3 pizze, kasnije sam još dodao ugljena i drveca na samoj peci).

DSC_0887

Kada bude dosta žara napravljeno i kada se ispod žara ugrije površina (u mom slučaju šamotna opeka), prebacite žar na peku da se grije, a površinu gdje ste ložili vatru lagano očistite od pepela.

DSC_0888

Prebacite pizzu na očišćeno i ugrijano mjesto. Ja u tu svrhu koristim baš onu veliku kuhaču za pizzu (ili kako se to već zove), koju sam nabavio na sajmu, kod onih čiča što izrađuju raznorazne predmete od drveta (daske, metle, kuhače, šah, stolce…) –  apslutno vrijedi tih 50-60kn koliko sam za nju dao. Preporuka da nabavite ako ste u prilici.

DSC_0896

Poklopite pekom vašu pizzu. Vaša pizza će biti gotova za svega nekoliko minuta, 5-10, ovisno o temperaturi podloge i peke. Ako treba, bacite oko pod peku i pogledajte.

DSC_0892

Ako imate više pizza za ispeći (5-6) ili  vidite da se sporo peče (nemojte pretjerati, jer prva će se sigurno ispeći brže nego mislite) dodajte jos malo drva ili ugljena na postojeći žar kako bi pojačali temperaturu peke.

DSC_0901

Šteta je ispeći samo jednu pa možete, iako se meni klasična mješana pokazala najukusnijom, isprobati još nekoliko različitih. Evo ovdje nekakva kobinacija mješane sa kobasicama.

DSC_0897

To je to… Kad dobije boju i vidite da se sir otopio, to je to (zato tijesto razvučemo tanko). Pošto me Robi navuko na vrhnje, preporučit ću vam i vrhnje na kraju da stavite na pizzu prije nego li navalite ko sivonje.
🙂

DSC_0894

Dobar tek!

Zauvijek Vaš Goli kuhar,

Kiki

 

MK Grunf Zona

Komentari
 1. Matija napisao:

  Kečap? ccccccccccc

  😉

 2. Maki napisao:

  Agreed… Umuti sam svoj umak, začini i uživaj. Kečap je šaka u oko na ovakvu divotu.

 3. kiki.o. napisao:

  Jbt ne bilo kakav kečap nego kečap za pizzu. 😀

  Ili za one koji su vrhunski gurmani sa istančanim ukusom, kao zamjena za kečap može i umak od svježe ubrane rajčice od strane djevica sa velikim dojkama, sa primjesama bosiljka i vlasca, nekoliko kapi soka od limuna , te prstohvatom soli, papra i ljubavi.

  Nabijem vas 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Ja sam popularan, al ne ko MK Grunf” – Jole