King Tiger 1/35

Piše: Lisec

04/11/2017

Nema komentara

Sdkfffzzzzdddjjjahhha Panzerkamdjafgsvagen Tiger ausfsfsfsf B Henschel.
Also known as King Tiger. Ili Kingtiger. Kako god vam paše.
Poklon od Miga Jimeneza.

Maketa je Ammo, prepak Takoma. Uzeli su verziju koja nema zimmerit, maknuli unutrašnjost i dodali specifične stvari za dvije kasne verzije. Odnosno jednu stvarnu i jednu planiranu. Možemo reci jedan soft What if.
Ja sam se,naravno, odlucio za onu verziju koja ima dulji top. Ne priznajem one male topčiće tipa Stug. Što dulji to bolji. Gay,znam.
Osim duljeg topa, ima i IR opremu za zapovjednika, promijenjen engine deck i neka oprema se više ne stavlja na njega. Sve u svemu, meni je pasao taj look. Dapače,još sam ga malo i počistio. Maknuo sam sajle i kablove i nešto alata i nisam stavljao rezervne članke gusjenica na kupolu. Dobro,jednu jesam.Ali samo zbog kolorita. Htio sam da to bude brzi,jednostavni build pa sam prerade sveo na minimum. Najviše posla je bilo oko rezanja schurzena i stanjivanja. Kupolu sam premazao sa surfacerom pa pobrusio da dobijem malo izraženiju strukturu čelika. Maketa se super slaže i nije vidla gram kita. Čak ni cijev koja je iz dva dijela,spoj po sredini. Dodao sam PE kantu iz fore, stavio žicu na nosače na kupoli(predviđeno upravo za to, zbog kamuflaže). Kod IRa sam napravio zajeb inicijalno. Predviđen je da bude poklopac otvoren, ali nisam ga htio tako ostaviti pa sam ga zatvorio ali nisam skužio da IR ima bazu unutra da se poklopac ne može zatvoriti. Pa sam malo improvizirao,i napravio novi mount. Ne mogu me tužiti da tako nije bilo hehe.
Bojano je sa Gunze bojama,mišung za Red oxyde primer i Sail boja za žutu. Sve se to tonalno tweakalo naknadno. Ima puno slojeva svega. Počeo sam sa chipanjem kojega sam radio u više boja i slojeva i namjerno sam ga pretjerao jer sam znao da će se izgubiti naknadno. Pa zaštititi to da napadnem uljima da dobijem modulaciju, pa opet to štititi da ga doradim, pa onda lak za kosu,pa uljnata sail boja,skidaj to dolje da bude prašnato pa još curaka hrđe i svega, speckling, pigmenti,speckling,curki…the works. Grafit na kraju po rubovima izloženog metala.
Gusjenice su ok, ima sekcija i link by link dijelova. Bojano crnom, pa onda mješavinama smeđe i sime po određenim linkovima da se izgubi uniformiranost. Smeđi wash pa dva pigmenta,zaliveno spiritom da se upije. Mjesta gdje gaze kotači očišćena štapićem za uši i pređenom sa grafitnim prahom. Isto za gazne površine. Ne volim srebrne hajlajte na gusjenicama, draži mi je efekt tamnog poliranog metala.

Baza je malo atipična, opet,nastala iz zajebancije.

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Mučka đubrad!” – Zdravko Mamić o MK Grunfu