Autoblinda AB-41 Italeri 1/48

Piše: 0viking0

10/06/2015

1 komentar

Što reći o ovoj maketi… Kada se krene raditi, zapne se na broju 2 po sastavnici. Dijelovi su detaljni, ali grubi i teško se sklapaju. U gotovo svaki spoj je moguće ubaciti trakicu stirena 0,25mm. Potrebno je dosta kitati, a kako maketa obiluje ispupčenim zakovicama, brušenje je dosta teško, pa sam još svježi kit zaglađivao acetonom i vatiranim štapićima. Kada se sve to pospaja, dolazi se do najlošijeg dijela makete, a to su gume od nekakvog užasnog masnog vinila ili čega već. To je u biti neupotrebljivo. Jedan od uvjeta da uopće razmišljam o završetku makete bio je pronaći zamjenske kotače. Srećom, u Mosonu sam naišao na lijepe zamjenske kotače – rezinske marke Hauler koji proizvode i solidan PE set za istu maketu. Ta dva seta uvelike podižu opći dojam makete.

AB_7AB_6

Po meni jedan od lošije osmišljenih dijelova na samoj maketi je antena koja u originalu podsjeća na nekakvu metlu. Iz tog sam razloga umjesto dijela iz kutije koristio metalnu šipku odgovarajućeg promjera i duljine na vrhu koje je zaljepljen vrh iz PE seta.

Uglavnom, uz nešto truda se iz ovog čuda može napraviti solidna maketa uz preporučljivu izmjenu kotača jer ona neka kineska guma uopće ne izgleda upotrebljivo. Ipak, u usporedbi sa sličnim Tamiyinim maketama, ova je miljama ispod Japanske kvalitete.

Podlogu sam napravio mješavinom drvofiksa brašna i piljevine. Nakon sušenja , obojao sa podlogu, polakirao i na svježi lak posipao travu… Zalijepio nešto popratne flore i voila.

AB_5 AB_4 AB_3 AB_2 AB_1

MK Grunf Zona

Komentari
  1. Matija napisao:

    Autoblindaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Kako se glasa žirafa? – Marko Skukan