GMV – užas s Crnim Psom

Piše: Maki

09/01/2015

2 komentara

Jesam li bio pijan, nadrogsan bunikom ili jednostavno naivan misleći da će ovaj golemi izvitopereni komad Blek Dog rezina pasati u Hamvija? Nemam pojma, ali znam da sam napravio sve da ga stvarno i pripašem. Evo kako je to izgledalo…

GMV GMV GMV

Kako god pokušavao nisam uspio smekšati i izravnati rezin, iako sam ga uporno gurao u pečnicu. Onda sam zaključio da cu ga izmesariti… ionako mi se neki dijelovi nisu svidjeli, a neki nisu niti točni. Tu sam rezao:

GMV GMV

Mazohizam, puno onih najsočnijih psovki i tona rezinske prašine dok nisam pola toga ispuknuo van. Nakraju se činilo kao da ništa nisam niti radio, a potrošio brdo dodatnih kanistera za gorivo i kutija za municiju.

GMV GMV

Enivej, uredio sam Hamvija (Legendov PE i rezin, malo Master Club boltova) da sve to skupa ima gdje stajati.

GMV GMV

I kad je upasiran, ovaj donji dio je skroz fino sjedao u kargo prostor:

GMV GMV

A onda još malo kirurgije. Skužio sam da Blek Dog komad djelomično prekriva platformu za gunnera pa je prednji dio prekrojen i dodane su dve nove kutije za municiju. Osim toga, cijeli taj golemi komad rezina ne dotiče pod Hamvija pa je improviziran nekakav držač za kutije da pokrije rupu. Od silnog rezanja ostale su neke rupe koje je trebalo popuniti tu i tamo.

GMV GMV

Postavio sam još neke dijelove iz Legendovog seta po kabini. I tu je bilo dosta rezuckanja i šmirglanja. Sjedala su samo stavljena za slikavanje, trebalo ih je još malo podesiti da legne sve skupa kako treba.

GMV GMV

I kad sam mislio da je pripasavanje gotovo novi problemi su se pojavili kad sam probao staviti krov na cijelu konstrukciju. Nema teorije. Golemi Blek Dogov rezin je previsok i blokira pravilno postavljanje poprečne šipke koja bi trebala držati krov, a niti sam krov ne paše niako. Osim toga, svi ti silni komadi opreme koju je Blek Dog natrpao onemogućavaju pripasavanje komunikacijske opreme na krov. I tako, jedno pravo veselje…

GMV GMV

Pa sam ponovo poceo mesariti i zamjenjivati originalne komade opreme s komadima iz moje čarobne kutijice s rezinskim divotama.

GMV GMV

I tako nakon nove doze proxxoniranja i zajebancije pripasano je i ovo. Htio sam i gumu vaditi van, ali sam se zaustavio na vrijeme.

Sad sve paše dolje u kargo prostor:

GMV GMV

može se instalirati i ova poprečna šipka, a onda i krov sjeda kako treba.

GMV GMV

Malo sam prčkao po krovu. Nije ni Legend imun od nedostataka pa je trebalo vremena da pripašem turret ring. Malo sam i ring modificirao da to nekako bolje izgleda, ali je još uvijek daleko od savršenog. Dosta dodatnih dijelova je izostavljeno da mi bude lakše farbati:

GMV GMV

Legend daje dvije krovne ploče u PE, ali setup kojeg ja radim ima i BFT CPU prikopčan na krov pa sam jednu ploču morao napraviti sam. Onda mi se svidjelo kako to izgleda u stirenu s boltovima, pa sam skrečao i ostale dvije ploče. Traka je dodana na stražnji rub krova (nemam pojma zašto je stavljaju, ali praktički svaki Dumvee je ima) i tie downovi prema referentnim fotkama.

Ovako je to izgledalo:

GMV GMV

Opet traka i tie downovi. Trake ima po svuda… pretpostavljam da je to neka verzija duck tape stavljena tamo gdje se posebno puno habaju dijelovi vozila, nisam ziher. Ovo su rezinski tie downovi od Arms Corps Models… meni se čini da izgledaju puno realnije od PE.

Onda sam krenuo na bočne zidove kargo prostora. Boltovi iznutra i izvana, veselje jedno za raditi. Šine su odrezane na pravu dužinu i instalirane.

GMV GMV

GMV GMV

Usred novog rezuckanja rezina koji, vidi čuda, nije fitao uz desnu bočnu ogradu, puknuo mi je film. Golemi komadu Black Dogovog rezina, frustriraš me i ne izgledaš dobro u mom Hamviju. Doviđenja.

GMV

Sad kad sve skupa ide van, radim novi setup u kargo prostoru i popravljam neke stvari koje sam sfušao. Za početak sam stavio novu šipku koja drzi krov, moram fitat ove bočne ograde na to.

A Blek Dog više neće u moju kuću. Fakofiraj i razguli.

Nova nada za ovaj projekt kreće sad, a možeš ju pratiti tu: GMV – novi početak

MK Grunf Zona

Komentari
  1. kiki.o. napisao:

    BlekDog je drek koji izgleda dobro, dokle god je u kutiji. Jednom kad se izvuče van, noćne more počinju.

    Dobro da si se rijesio toga, sad reži van i slaži sam svoj setup

  2. Maki napisao:

    Sad bi trebao ovaj komad kojeg sam sredio dat BlekDog stričeku u Mosonu da vidi koliko je to različito od njegovog sranja.

    Pa nek odlije i napravi marketing s “new and improved”… 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Ja sam popularan, al ne ko MK Grunf” – Jole