Scorpion CVR(t) – projekt od 20 godina

Piše: Maki

28/03/2014

Nema komentara

Znaš ono kad kreneš slagati, sve ide super i onda te pusti… Tako je bilo s ovim projektom. Maketa je AFV Club Scimitar CVR(t) u 1/35 mjerilu, započeta prije dobrih 20 godina. Simpa maketa, sklapa se bez nekih prevelikih problema. Uz par sitnica i metalnu cjevuljagu Scimitar je prepravljen u Scorpion CVR(t) iz Zaljevskog rata 1991. I tu je stalo.

Nedavno sam nabasao na praktički sastavljenu maketu i smislio kako ću konačno završiti cijelu stvar. Nisam htio puno prtljati s detaljima, dodao sam minimum novotarija tek toliko da malo dignu maketu. Napravljeni su novi smoke dischargeri, košara odozada je dobila ceradu, stavljeno je nešto sitno opreme od posade. Evo ga u sivom primeru:

scorp1 scorp3 scorp2 scorp4 scorp5 scorp6

Briti obožavaju kamuflažne mreže, stavljaju je na apsolutno sva vozila. I moj Scorpion je zato dobio zarolanu Barracuda mrežu naprijed i debele kinetic konopce karakteristične za CVR(t) familiju. I kupola je dobila svoju porciju Barracude. Ovako izgleda u crnini:

scorp7 scorp8 scorp9

i u baznoj boji (hvala Skukiju na mješavini):

scorp10 scorp11 scorp12

Oznake i detalji su airbrushirani, većina toga pomoću maski.

scorp13

Čak i ove minijature od brojeva sastrane su špricane.

scorp14 scorp15

Gusjenice iz kita su katastrofa, prekrute i prekratke. Friulke su bolje rješenje, ali s njima ima puno posla. Malo Blacken-It kemije, washeva i svašta nešto.

scorp16

I evo kako izgleda sve skupa sklopljeno.

scorp17 scorp18

Ovaj striček čeka farbanje pa će doći kraj makete.

scorp19

Nastavak možeš pratiti ovdje: Scorpion CVR(t) – još malo pa gotovo

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Ja sam popularan, al ne ko MK Grunf” – Jole