Špad u jeančetresosam – kokpit – Eduard 1/48

Piše: kiki.o.

23/01/2015

Nema komentara

Pozdrav svima

Evo u radu još jedno drlo. Fakat sam odlijepio. Sad ću si još nabavit WNW Felixstowe u 32ojci…

Nakon Fokkera, kojem još samo fali propeler, bio je izbor između Albatrosa i Špada za novi WWI drlog koji ću slagat. Iskreno sam se dvoumio između  njih dva sve dok nisam Albatrosa stavio na CA ljepilo, pa mi je odluka bila olakšana.  Albatrosa očito neću…

Uzo ja tu maketu i  to na spruovima, na prvu, izgleda odlično. Fini detalji, dobri dekali, pametno razlomljen trup(nije preko platna), fine tanke izlazne ivice….  E to je veselje potrajalo sve dok nisam odlučio složit to đubre.

Slika 1: rupe na instrumentima gdje bi trebao doć dekal. Votafak je ovo?!?  Sreća da u kitu daju PE set. Ne znam sta je s onima koji će kupit Weekend verziju ove makete, sretno im bilo. DSC_0487

I tako, kreno sa kokpitom. Nista puno , malo pofarbano u drvo, malo aluminij. Dodao sajle kormila smjera(EZ Line). Dodao sajle na bočnim stranama kokpita. Eduard laže ko pas u sastavnici, kaze da je cijela bočna strana u boji drveta. E pa nije, nego drvo/platno. Što sam naravno vidio nakon što sam pofarbo, pa skidaj i farbaj opet.

DSC_0489

Sic ima boju “kože” dolje, mada se ne vidi jako razlike u odnosu na “drvo”.  Cijevi su aluminium/brass/copper – sve alclad. Ovaj držač za karte na desnoj strani kokpita je alclad Steel. Možda još ubacim i kartu unutra, ak nađem štogod takvo ili isprintam na nekom kvalitetnijem papiru… Vidit ću. Pin markovenisam  dirao jer se prilikom dryfita makete nisu vidjeli, pa se nisam htio zamarati s njima. Čak sam ih i vošao, prema standardu španjolske maketarske škole koja kaže da se sve mora vošat. I bi tako.

DSC_0491 DSC_0498

Ovaj bijeli komadić stirena je kasnije zamijenjen sa manjim, ali tu se nalazi jer su retardi iz Eduarda napravili gornji dio trupa širi za cca. 0.3-0.4mm. Pa sam ga na tom dijelu raširio, tako da se vanjski dijelovi trupa koliko toliko podudaraju. Da nisam, bilo bi kitanja i rezanja koliko oćeš. Jebem ih, a to bi im trebala bit jedna od najboljih WWI maketa. Kakve su onda druge?

DSC_0500 DSC_0502 DSC_0512 DSC_0515 DSC_0516  DSC_0522

Instrumenti su na kraju popikani gore, i sad to dosta fino izgleda. Bojani su sa Alclad Brass, PE dijelovi ljepljeni sa Gunze Super Gloss, a stavio sam kap tog glossa u svaki od instrumenata, da simuliram staklo.  Šteta što se većina stvari unutra neće vidjet, al ajde. DSC_0528  DSC_0530

Propeler je dobio drvenu boju(nije ko neki drugi propeleri laminiran iz više slojeva) i gloss + Alclad steel. Vidjet cu na kraju, vjerojatno ce ic gore lagani matt, tak da se dobije neki semigloss finish.

DSC_0531

 

To je to za sada, idući korak, zatvaranje svega skupa i kitanje spojeva pa farbanje.

A onda zajebancija sa rigingom.

Stay tuned ako volite poljoprivredne avione sa puno zica i malo ljepote.

Kiki

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Grunfovci su fakat obdareni!” – Brianna i Jenna