Takom C2 MEXAS

Piše: Lisec

01/10/2014

Nema komentara

Takom C2 MEXAS, iliti kanadsko đubre, je plastična maketa u 1/35 mjerilu od novijeg proizvođaća, jel, Takoma. Ovo je, za sada, jedina maketa koju sam ikada preorderao i to još na neviđeno jer je Takom imao samo 2 ili 3 makete ispod pojasa. MEXAS mi je tako kul bio da sam ga morao imati, makar i ne slažem moderni oklop. Naravno, nisam nikada ni razmišljao o konverzijama, jer konverzije ne radim.

Što je je to točno MEXAS uopće? Modular Expandable Armor System odnosno, keramički kompozitni oklop koji funkcionira prilično dobro. Od čega se sastoji je tajna (kao i formula za kokakolu). Koga zanima, neka gugla.

AS2006-0868a

Takom je napravio “proto” verziju, odnosno verziju vozila koja je točna za vozila friško isporučena kanadskoj vojsci u Afganistanu. Nažalost, kanađani su ubrzo izpimpali svoje male tenkiće raznim điđama da lakše prežive napade zločestih ljudi, što znaći da moramo ili scratchati ili koristiti određene aftermarket setove. Na sreću, u moje ruke su došla dva takva seta (review-ove možete naći ovdje – rivju 1 i rivju 2).

Za sada sam zadovoljan sa kvalitetom makete, ima stvari gdje su pogriješili (o tome malo kasnije) ali nije ništa kritično. Detalji su dobri, iako se čini da će biti nekog clean-upa na nekim djelovima. Figura koju daje Takom je postala standard u njihovim izdanjima, i daje određeni kul faktor.

Za sada sam napravio podvozje (pomično, polycap u kotačima), započeo zadnju ploču i krenuo skidati plastične dijelove koje ću zamijeniti sa plehom i rezinom. Bojim se gusjenica (Orochi, workable) ali što je tu je.

01 02 03 04 05 06 07

Članci na istu temu:

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Grunfovci su fakat obdareni!” – Brianna i Jenna