Typhoon VDV u Splinter Kamuflaži

Piše: Maki

19/04/2022

Nema komentara

Ne znam ni sam zašto sam počeo ovo čudo. Kockast je i ružan, nema ni pucaljku, ali ova splinter shema mi je nekako kul… da budem iskren, nisam našao niti jednu sliku Tajfuna u tim bojama, ali eto, svejedno ga radim. I tko mi šta može?

Maketa je RPG Model. Neloše, ali neke stvari su me baš razočarale. Unutrašnjost gotovo da i ne postoji, faking šit, tu bi svašta trebalo dodavati… s druge strane, ništa se od toga ne vidi kroz prozore pa sam ostavio tako kako je. I kao da sam malo umro zbog toga. Svejedno sam odlučio isprobati Quinta pojaseve.

hamvi

PS Klikni na sliku ako hoćeš oooogromnu rezoluciju.

Složio sam cijelu maketu preko ljeta, što je warp brzina za moje standarde. Dok se drugi kupaju, sunčaju jajčeka ili igraju picigina na Baćvicama, luzeri, ja maketarim!

Ovako je to izgledalo. Puno PE džidža midža izvana.

hamvi

Malo sam se igrao s Live Resin figurama, na kraju sam odabrao ovu. Figura još dodatno zatvori sve i šanse nema da se puno toga vidi u unutrašnjosti.

hamvi

I onda sam počeo farbati. Potrošio cijelu rolu masking trake, probao postshade na svaku boju zasebno. Čisti mazohizam. Sad sa odmakom, možda je i vrijedilo truda jer sam kao malo isprobavao i pomicao granice i vježbao svoju traljavu airbrush ruku.

hamvi

Glos, pa par washeva i mat. Voila!

hamvi

hamvi

Jako pipljavo. Nemaš za što primiti, puno toga se hoće odlomiti, PE krivo pogledaš i već si sastrugao boju s njega. Onda mi je maketa pala, onda sam zamuljao šajbe. Dosta mi je toga išlo na džigericu pa sam sve skupa stavio sastrane i malo se igrao s figurom. I hopa, u dva dana ju završio. Bez puno filozofije i s veseljem. Pazi vamo:

hamvi

hamvi

Nemoj me pitati kako jer se više ni sam ne sjećam.

I malo po malo došlo je vrijeme za vedering. A tu sam jak. Apsolutno siguran u svoju nadmoćnu tehniku, točno znam što hoću. Blato! Fast forward par mjeseci i… Možda sam malo pretjerao?

hamvi

hamvi

I DEF Model kotači:

hamvi

hamvi

I tako, više mi se baš ne da pisati, a tebi se vjerojatno ne da čitati:

hamvi

hamvi

Sklopljen komplet, još samo antene fale.

hamvi

hamvi

hamvi

hamvi

Sad baza…

Kisi kisi, fru fru,
M

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Sila u MK Grunfu jaka je” – Yoda