Ferrari 250 Testa Rossa 1957, MFH 1/12

Piše: Sasa J

27/03/2017

Nema komentara

Nikako da se maknem od ovog mjerila, nekako mi priraslo srcu….

Za one koji ne znaju a možda ih zanima, 250 Testa Rossa u kratkim crtama.

Namjenjen isključivo za trke, V12 mašina, triiljade kubika, trista konja, osamsto kila žive vage (ko Golf sa 600 konja i još malo više), pobjedio puno puta tih godina, a ovaj konkretni koji ja gradim bi trebao biti malo neobičniji Ferrari, bijeli sa plavim crtama (iako još nisam siguran da neće biti crven).

Daklem taj tu bi trebao biti Ed Hugusov broj 22 sa Le Mansa, kodnog imena Lucybelle 2. Zašto ovo ime, e pa zato jer je Ed imao švalerku koja se zvala Lucy i očito je bila zgodna. A zašto 2?…E nemam pojma šta je bilo broj jedan, al vrlo moguće neka brodica ili tako nešto.

Evo vaki bi trebao biti

mille-miglia-2015-52

 

Trenutno je u radu, tražim slike nekih detalja, šteta bi bilo ne ugradit sve u ovu grdosiju, maketa je standard za MFH (ModelfactoryHiro), Karoserija od resina, sve ostalo bijelo gvožđe, malo aluminija, gume, vacu forma i koža za siceve, onak, za istač.

Samo felne, svaka, imaju 72 žbice, 72 španera, vanjski i unutanji dio, ventil i centralnu maticu što je u totalu 148 dijelova e da i guma, 149, lagano sam ih radio tri sata svaku…pas im mater (btw na slici fali rezervni kotač koji nije alu nego ima dva vanjska dijela felge što znači 150 dijelova točno).

Da ne duljim, evo slike

WP_20170326_09_32_14_Pro

Sad i znate zašto se zove Testa Rossa (crvena glava)…

Do danjih uptadea, pozdrav iz Praga.

S.

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Mučka đubrad!” – Zdravko Mamić o MK Grunfu