Marserille’s Bf109 F-4 – Hasegawa 1/48

Piše: kiki.o.

06/03/2016

1 komentar

Pozdrav svima,

Evo da predstavim što je trenutačno u radu, riječ je o Marseilleovom avionu kojim je napravio 50-i kill. U planu je da napravim i vinjetu/dioramu, vidjeti ćemo…

Maketa je Hasegawa, 1/48. Jedna od najboljih hasegawinih maketa ikad. Što se tiče fita i detalja, navodno da je problem u obliku spinnera i mozda je kratak il takve neke gluposti za rivet kauntere, ja ću ga složit kakav je, meni izgleda ko Messer i to mi je dosta.

Zamjenio sam propeler, spinner, repne horizontalce,kotače i poklopce kotača  sa onima iz Zvezdinog F-4. Kokpit je Aires,  doslvno je drop in. Apsolutna preporuka za ovaj set, iako je kokpit iz kita relativno ok, Aires daje ipak puno bolje detalje, a nema muke sa pripasavanjem. Zakon.

Dekali su Eagle Strike, do jaja. Gušt je radit s njima.

DSC_1260

Aires  kokpit, malo boje malo ljepila i gotovo.

DSC_1262

Ovak bi to trebalo nekako izgledat na kraju. Nece naravno bit ove figure, imam Airesove posebno za tu prigodu 🙂

DSC_1299

Bojano je gunzeovim bojama, ali s time da sam osnovnu boju posvjetlio u odnosu na onu iz boce, da ne strši prejako, tako da izgleda malo apšisalo….

DSC_1366

Dekali poljepljeni, garez iz auspuha pofarbana, bačen wash….Ovi križevi sa gornje strane moraju bit ovak sjebani, to nije potrgan dekal nego je tak bilo i na pravom, čisto da budemo na čisto za Liseca i ostale dušebrižnike 🙂

DSC_1427DSC_1426DSC_1424

Spinner je dodatno izrivetiran, a cijev je mesingana, s tim da sam vrh dodatno bušio i proširio

DSC_1443

Toliko za sada, sad bi trebao uslijediti jedan filter prek cijele makete, plus rivetiranje, pa cemo pikat završne detalje….

Stay tuned,

Kiki

MK Grunf Zona

Komentari
  1. Matija napisao:

    Dušebrižnik ti u šuleta meče 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“MK Grunf website approved!” – Chuck Norris