Mercedes-Benz SLR McLaren 1/24 Tamiya

Piše: jura_vg

06/02/2015

Nema komentara

Moj najnoviji rad – Tamiyin SLR s CrazyModeler detail setom.
Već smo naviknuli da su Tamiyine makete pecizno odlivene, da je potreba za brušenjem minimalna i da se “sklapaju same”. Generalno, takva je i ova maketa – pin markova skoro pa i nema, a dijelovi se odlično uklapaju.
Da ne bi sve bilo savršeno, odlučili su napraviti da se hauba i vrata daju otvarati i tu se pojavljuju manji problemi jer kod zatvaranja dijelovi baš i ne nasjedaju najbolje. Uz to, hauba s unutarnje strane nema nikakvih detalja. Sam motor i prostor oko njega je ok i zadovoljan sam kako je ispalo. Ono što nisam uspio dotjerati je auspuh – po dvije cijevi sa svake strane koje su predebele i ne pašu dobro u otvor iza kotača.
Unutrašnjost je solidna i bilo je puno posla oko farbanja jer sam izabrao crno-crvenu kombinaciju, a ima i dosta aluminijskih detalja. Karoserija je razlomljena u više dijelova, a kitanje je bilo potrebno samo na prednjem i stražnjem braniku jer se plastika malo “povukla”.
Farbano je bojom Antimony Gray Metallic (Zero Paints), a lakirano Glasuritom.
CrazyModeler-ov set isto nije neka sreća – više od polovice nisam iskoristio! Dio dijelova je namijenjen 722 verziji, a neki dijelovi su bolji Tamiyini. Ono što je nezamjenjivo su mrežice. Dekali iz seta su ok i dobro nadopunjavaju maketu, ali nisu označeni pa je potrebno dosta istraživanja gdje ide koji, dok su neki (osam zasebnih simbola za komande na volanu) jedva vidljivi na dekal-papiru. Metal transferi su katastrofa i praktički neupotrebljivi jer nisu samoljepljivi. Tamiyini su izvrsni, ali su ipak mogli ubaciti još znak na motoru i volanu.

Mercedes-Benz SLR McLaren 057 Mercedes-Benz SLR McLaren 063 Mercedes-Benz SLR McLaren 064 Mercedes-Benz SLR McLaren 069 Mercedes-Benz SLR McLaren 078 Mercedes-Benz SLR McLaren 079 Mercedes-Benz SLR McLaren 089 Mercedes-Benz SLR McLaren 110 Mercedes-Benz SLR McLaren 121 Mercedes-Benz SLR McLaren 094 Mercedes-Benz SLR McLaren 118 Mercedes-Benz SLR McLaren 119 Mercedes-Benz SLR McLaren 115 Mercedes-Benz SLR McLaren 116 Mercedes-Benz SLR McLaren 124 Mercedes-Benz SLR McLaren 126 Mercedes-Benz SLR McLaren 152 Mercedes-Benz SLR McLaren 135 Mercedes-Benz SLR McLaren 136 Mercedes-Benz SLR McLaren 155 Mercedes-Benz SLR McLaren 167 Mercedes-Benz SLR McLaren 169 Mercedes-Benz SLR McLaren 159 Mercedes-Benz SLR McLaren 160 Mercedes-Benz SLR McLaren 148 Mercedes-Benz SLR McLaren 149 Mercedes-Benz SLR McLaren 162 Mercedes-Benz SLR McLaren 161 Mercedes-Benz SLR McLaren 171 Mercedes-Benz SLR McLaren 174 Mercedes-Benz SLR McLaren 175 Mercedes-Benz SLR McLaren 178 Mercedes-Benz SLR McLaren 156

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Grunfovci su fakat obdareni!” – Brianna i Jenna