Humvee u NATO bojama

Piše: Maki

25/04/2014

2 komentara

Nakon gotovih unutarnjih radova, došlo je vrijeme da se krene na fasadu. Sklopio sam kutiju: krov je lijepo sjeo, s oklopljenim vratima je bilo malo uvjeravanja. Nisu mi se baš svidjele dodatne ploče pod vratima koje daje Blast pa sam napravio svoje od stirena. Na ovoj slici fale riveti koji su dodani poslije:

hamvi

Imam neki fetiš na crni undercoat, malo potamni boje koje idu kasnije a to mi se sviđa. Evo ga i Hamvi u crnini:

hamvi hamvi

Za paintjob sam htio 3 tonsku kamuflažu pa sam posudio Guncetov set NATO boja od precjednika. Boje su lakeri s kojima sam se dosta igrao i, iako su nijanse jako fino pogođene, jednostavno ih nisam mogao dobit u nekom lijepom finišu (Maki ne zna s brushem, op.a.). U Mosonu sam zato ubo Tamiyine NATO boje koje su ispale divota. Nakon zelene baze, polijepio sam maske. S obzirom da je NATO kamuflaža standardizirana za svako vozilo uzeo sam isprobati J’s work maske. Jeftilen su, a Hamvi je kutija pa sam računao da sve to skupa neće biti teško polijepiti. Na kraju ipak ima dosta posla jer maske nisu idealne veličine i nisu svugdje konturno točne.

hamvi hamvi

Tamiyina NATO smeđa je malo prekričava pa sam je pogasio crnom. Nakon novih maski zadnja je išla crna. Evo kako sve izgleda nakon skidanja maski.

hamvi hamvi

Na kraju je dodatni oklop dobio sand nijansu, i još su neki detalji izvučeni.

hamvi hamvi

Sada ću malo ublažiti razliku u bojama nekim filterom, a onda ide oprema, rezervne gume, weapons ring, kanistri, svašta nešta. Ali o tome u novom nastavku…

Nastavak možeš pratiti ovdje: Humvee vedering

MK Grunf Zona

Komentari
 1. kiki.o. napisao:

  Jeben je. jako fino je ispala kamuflaža.

  Meni to na slikama izgleda kao da ima neki blagi filter, jer boje ne strše jako.

  Oćel bit prljav?

 2. Maki napisao:

  Ne strše uopće, a čista je boja gore bez kemijanja… Ja bi reko da je to Tamiđa zamiješala da tonovi fino legnu jedan na drugi. Još ću probat povezat malo.

  A bit će blatan, prašnjav, curkav, svakakav… Kako je onaj Brit bio čistunac, tako će ovaj bit prljav ko svinja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Žene, pustite ih da maketare u miru” – Žuži Jelinek