Vidi MI-G-a-25 u hladnoj vodi… i to u 1/48

Piše: Sasa J

12/01/2015

1 komentar

 

… I tako odo ja u vode aviona sa raketama iako sam rekao da neću….ali šta ćeš, teško je odoljeti.

Maketa je vjerojatno svima poznata, kako i naslov sugerira rijeć je o MIG-25 PD ili PDS verziji ovog aviona, kako to i biva pokušava se što više toga pokriti sa jednim ljevanjem plastike pa su i neke greškice neminovne. Oko ove makete su se lomila koplja po svim geek forumima, kako je maketa kriva, kako je u banani, kako ništa ne valja….složio bi se, ali ne oko toga da je maketa loša kad je jednom završiš, nego je očajna za sklopit, ne sjećam se na šta sam potrošio toliko kita i šmirgla…aha sjećam, na trulog stojadina prije 15 godina.

Proizvođač je kitty hawk, ako netko ne zna, mjerilo je 1/48 kako i piše u naslovu i avion je velik…

Vidi se da sam literalan tip…, osim standardne plastike iz kutije dodani su i razni eduardovi plehovi kako bi još malo popravili dojam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sve je bojano Tamiya i Gunze akrilima i naravno alcladima za metalni efekt, jedino su rakete (ovaj bijeli dio) samo Tamiya primer direkt iz spreja jer mi je to nekako najbolja bijela boja koja postoji. Nakon toga sve je uprljano sa washevima, raznoraznim i malo dodatno ukakano (nadam se da ovo nije uvredljivo) sa uljanim bojama, onima za slikare da budem više cool.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

E sad, što se one početne rečenice tiće, da je maketa kramp, preinake koje sam napravio u odnosu na izvornu maketu su (ako se dobro sjećam):

-pitot cijev

-uklanjanje nepotrebnih ventilacija i grba za PD verziju

-skračivanje mlaznica motora

-promjenjeni kotači sa resin-skima

i….ne znam više, vjerojatno još nešto ali se ne sjećam, ugl mislim da sam one bitnije nedostatke uklonio, za ostale me nije bilo briga, ali i ovo šta sam promjenio je…ono…samo za hard core geekove

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

E da, neke boje na sastavnici nisu bile kako treba pa sam i to popravio…i to je bio kao veliki nedostatak makete….ono….helou!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ono na šta sam jedino ponosan a šta sam prepravio je način na koji motori sjedaju u trup, na svim dosadašnjim maketama ovog aviona to je bilo napravljeno bez stepenice koja na pravom avionu postoji (dakle kao da je motor pod trupom, vidi se razmak), e to sam sve pošmirglavao i uštelavao da na kraju izgleda kao da je tako…iako nije…jer…hmm, sad sam se zapetljao, onaj koji kuži šta hoću reći vidjet će to na slijedečoj slici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tak, sad mi se više ne da pisat pa samo idu slike….toliko od mene

Maketa je super i baš super izgleda kad je složen, ko god kaže da je Revell-ov bolji….je kreten.

Pozdrav.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MK Grunf Zona

Komentari
  1. 0viking0 napisao:

    Uglavnom, fakat dobro napravljena maketa. Ponajbolja 25-ica koju sam vidio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“J**eš Milan, MK Grunf je moj klub.” – Pippo Inzaghi