Humvee iznutra

Piše: Maki

17/03/2014

Nema komentara

Dakle, ovo je priča o mom Hamviju.

Sve je počelo davno, ja bi rekao još neke 2010, dok sam bio mlad i pun ideja. Unutrašnjost? A gle, znam da se unutra neće skoro ništa vidjeti, al daj da to svejedno napravim kako treba… nikad ne znaš tko će se jednog dana zagledati u maketu, možda Mig ili Rinaldi. Kako da njima izađem na oči ako slučajno vide da sam nešto sfušao u kabini? Tako sam počeo unutra dodavati stirena i pleha. Evo kako je to izgledalo tada:

hamvi1 hamvi2
I šta, onda sam malo krenuo farbati pa me pustilo jer sam sve skupa nekako ukakio. To su bili počeci mog rada s airbrushem, tada sam često ukakivao stvari. Doduše niti danas se stvari nisu puno promijenile.

Fast forward u 2014. Ajme koliko imam poluzavršenih maketa, ajde da riješim ono što mogu relativno brzo. O gle, Hamvi… ono što slijedi je u mojim pojmovima warp brzina. Ruksaci, vreće, kante s municijom, kante s vodom, kante obične, boce, žice… ima tu i dekala, cajgera na komandnoj ploči, pojasevi, svašta nešta.

hamvi3 hamvi4
hamvi5 hamvi6
Onda još malo žica po radiju, slušalica i tako to.

hamvi7 hamvi8

Pa su na red došle i figure. Njih sam nekako s pola snage odradio… čini mi se da rezultat nije loš, ali je ipak daleko od spektakularnog. Pa šta, kome ovdje uopće idu figure. BumbleBeeu? Ma dajte, malo ozbiljnosti molim…

hamvi9

Figure su sjele na svoja mjesta, malo je trebalo trimati ruke jer se vrata nisu dala zatvoriti kako treba, vjerojatno zato što sam i na vrata dodavao detalja iznutra. I za kraj, kabina je dobila još dodatno prljanje pigmentima. Ipak je to Irak; čista pustinja. I nafta. A kažu i oružja masovnog samouništenja.

hamvi10 hamvi11

Nastavak možeš pratiti ovdje: Humvee u NATO bojama

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Ja sam popularan, al ne ko MK Grunf” – Jole