Humvee vedering

Piše: Maki

30/07/2014

Nema komentara

OK, prvi dio farbanja je gotov i NATO boje su fino sjele. Dalje slijedi glosiranje, dekaliranje, glosiranje, washevi. Dekali su iz Echelonovog seta koji je donirao precjednik; unutra ima brdo svega za različite Hamvije iz OIF/OEF… uz mrvu umjetničke slobode, ja probrao Raptore. U međutku sam postavio i turret ring, smoke dischargere i još neke sitnice:

hamvi hamvi

Zamislio sam si kako ću Hamvija isprljati kao prasca: pobacati gore blata, zaprašiti ga, rain marks napraviti, pigmenti, streaking, oil paint rendering, pa još zaprašiti, zastrašiti, zaliti ga kokakolom. Matirao sam čudo i otišao na ljetne praznike. Zamislio sam si tri tjedna mora, sunca, partijanja, žena i alkohola… Drek, kiša svako malo, žene sve već odavno poznate, a od alkohola sam popio koje pivo s puncem.

Došao nazad u Zagreb pun entuzijazma i bez najmanje žene. Modeling bonanza. Nazvao Lisca koji je srećom bio na godišnjem pa smo imali par dana za igru s maketama. Evo rezultata:

hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi hamvi

Prvo je gore išao filter kojim smo nehotice napravili i nekakav lagani streaking. Mental note: veli Lisko da filteri bolje idu na semiglos podlogu, mat previše popije. Ipak, krajnji rezultat mi se svidio. Lagano špricanje Tamiya buffa oko wheel archeva pa pigmentiranje i blato na podvozje. I gume su dobile isti tretman. Splattering mi je bio općenarodni užas; kist namočen u razrijeđene pigmente i špricanje po tome airbrushom… nije da se baš može kontrolirati kud ode. Maske na šajbu i malo mat laka po prozorima. I tako nastade ovo što vidite gore. Čini mi se da je fotić ubio dosta vederinga, a moram priznati i da je Hamvi puno manje svinjast nego što sam na početku zamislio. Možda još na kraju nešto smislim ako će mi se htjet.

Nije gotovo, gore sad ide još malo opreme, .50 kalibar, čovac i tako to. A onda valjda i neka podloga. O tome u slijedećem nastavku, kojeg možeš pratiti ovdje: Humvee završni radovi

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Sve je sranje osim MK Grunfa.” – Konfucije