Albatros D.III OEF

Piše: Lisec

24/12/2017

Nema komentara

Evo, priznajem. Popustio sam sam bio pod pritiskom i kupio dvokrilca. Prvi u zivotu. Nisu me nešto privlačili, em zbog izgleda em zbog jebenih sajli. Al ajde, reko. Eduard je tu,ima popust i izgleda šareno. Que 4 godine kasnije: pa mogao bi ja to i završiti prije nego mi se rodi dijete. Rečeno-učinjeno. Ako išta, nitko mi ne može osporiti produktivnost ove godine 🙂

1:48, Eduard. Načelno lijepo izgleda, fit trupa je, onako, li-la. Nisu dali ništa da pomogne spajanje,samo ravne površine bez onih pimpeka. Jedna polovica je još bila i iskrivljena. Detalji su bili malo mekani pa sam svaku zakovicu (čavliće,znam, ali mi mozak nekako i dalje govori zakovice) ponovno ručno produbio jer sam računao da ce ih prozirni lak i ulja ispuniti brzo. Kokpit izgleda super,bojani PE je u setu jedino je pipkav za poludit dok se poklapaju polovice trupa. Puno stvari mora sjesti na svoje mjesto…Motor je odličan, izbušio sam jedino auspuhe. Konstrukcijski mi je sve to bilo nešto novo pa sam se snalazio ali mislim da sam pogodio geometriju. Sajle…hm,da. Nisam htio investirati u zatezače jer je bilo upitno hocu li doci do toga uopće. EZline je super i ne vidim kako bi uopce drugacije to napravio. Naravno da sam mu se sjetio majke više puta ali ok. Što se mora,nije teško. Nemam naviku bojati u sekcijama ali ovdje se to moralo pa mi je zapravo najveci strah bio sklapanje i onda čišćenje mogučih tragova ljepila ili otisaka prstiju.
Bojano Gunze akrilima, slikarskim uljima šperploču i drva i Alcladom metal( tu sam radio efekt brušenja aluminija sa Humbrolovom srebrnom na alkladov aluminij. Mislim da je ispalo sasvim ok). Nema vederinga osim washa jer mi se sviđa ovakav sjajan.

Slike su kakve jesu za sada…nisam baš pri vremenu za dobar fotosešn pa cu to kasnije, ali se vidi i ovdje što treba 🙂


MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Mučka đubrad!” – Zdravko Mamić o MK Grunfu