P-36A Hawk Academy 1/48

Piše: 0viking0

21/08/2014

Nema komentara

P_36_A_Final1 P_36_A_Final2 P_36_A_Final3 P_36_A_Final5

 

S obzirom da je kalup ove makete porijeklom stari Hobbycraft u novoj Academyevoj kutiji, maketa je i više nego solidna, ali naravno daleko od kvalitete Tamigawe. U svakom slučaju je – barem koliko ja znam najbolje rješenje u ovom mjerilu.

Trup i krila se za pravo čudo veoma lako sklapaju. Najveći je problem rudimentalni motor i kokpit, kao i detalji općenito. Prekrasni zamjenski motor radi quickboost i vrijedi svake lipe. Treba ga malo doraditi žicom. Za kokpit sam uzeo Eduardov zoom set jer sam od početka računao staviti pilota kako ulazi u avion, pa nabava nečeg složenijeg nema smisla. Inače je kokpit preporučljivo zamijeniti. Zoom set je super i zato što se u njemu dobije par ključnih detalja eksterijera – kao ovi nišani npr.

Najeznutiji dio za zalijepiti su ova bočna stakla koja sam skidao 2x, polirao i uz puno muke nekako prispojio drvofiksom jer bilo koje drugo ljepilo ovdje ne dolazi u obzir. Osim toga, potrebno ih je dosta stanjiti da legnu kako treba.

Za poklopac kabine sam napravio ove “šine” kojih na maketi inače nema, te na njih zalijepio držače, pa tako canopy ne izgleda kao da visi u limbu kao na većini ovih maketa koje sam viđao po internetu.

Nabavio sam i Eduardove maske za maskiranje kotača i canopya. Vota mistejka tu mejka. Maske su pogrešne veličinom i koriste samo za kotače.

Maketa je bojana Alclad II aluminium bojom uz puno poliranja da se dobije ovakav finish. Znam, svi me upozoravaju da alclad ne treba polirati ako je površina dobro pripremljena, ali vjerujte mi na riječ, polirani Alclad je savršenstvo. Ali traži vremna i troši boju, pa je tako maketa bojana ukupno u 4 navrata svaki puta sa 2-3 sloja alclada. Naime, poliranjem se nešto boje skine. Bojanje i poliranje mi uzelo 2 tjedna. Ruka otpala. Strojno poliranje ne dolazi u obzir. Probao sam Proxxonom i najfinijim vunenim nastavkom, ali uvijek ostanu neke crtice – preagresivno. Polirao sam običnom pamučnom krpicom i Mr hobby SF compoundom. Završna ruka je krpica za naočale.

Decali su Cartograph – dobri, ali sam ih rezao jedan po jedan do ruba i lijepio ravno na alclad. Sve skupa super ispadne kad se zalije Microsolom.

 

P_36_A_Final6 P_36_A_Final11 P_36_A_Final10 P_36_A_Final9 P_36_A_Final8 P_36_A_Final7 P_36_A_Final3

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Grunfovci su fakat obdareni!” – Brianna i Jenna