1/48 Tamiya Type 10

Piše: 0viking0

10/09/2019

Nema komentara

Type 10 je novi tenk japanske vojske. Iako relativno nepoznat, to je trenutno ponajbolji tenk najnovije generacije, kreiran po specifičnm potrebama Japanaca.

Iako svi željno iščekujemo novi moderni Tamiyin oklop u 1/48 raznolike tematike, oni za sada (donekle razumljivo) prednost daju japanskim i američkim subjektima.

Iako nisam ljubitelj oklopa, a posebno ne gusjeničara, ova je maketa zbilja nešto posebno. Iznimna razina detalja, sklapa se gotovo bez ljepila. Jedini nedostatci su manjak par detalja dosta vidljivih na pravom tenku.

Najveći je prazna košara samo s osnovnom konstrukcijom. Na pravom tenku se vidi fina mrežica kojom je obložena unutrašnjost. Postoji jetkovina za to, međutim uopće ne izgleda dobro i košta svoju težinu u zlatu. Ja sam to napravio od nekakvog materijala za zavjese – iznimno je fini i poluplastični, pa se ne rasteže bezveze. Ispalo je fakat dobro. Kad se poboja, uopće se ne kuži u čemu je bio problem.

Zatim na maketi nedostaje dosta ručkica po kupolama. Njih sam napravio od tanke žice.

Periskope sam mislio napraviti od CD folije, međutim ne izgleda dobro. Bolja je DVD folija, ali je teško doći do nje zbog toga što je DVD napravljen u slojevima. Na kraju sam ih napravio od nekakve takne folije za izradu ukrasnih mašni. Međutim, zeznuto je u 1/48 – ništa ne izgleda baš 100% OK

Boje su Tamiya. Weathering je umjeren – to je novi tenk i redovito održavan. Dodao sam nešto blata.

            

 

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Sila u MK Grunfu jaka je” – Yoda