SU-17 M4 1/48 Kitty Hawk

Piše: Sasa J

31/10/2017

Nema komentara

I tak, opet sam napravio avion, opet je Ruski i opet je prljav i ružan.

Radi se naime o SU-17 M4 verziji iz Afganistana, pošto nisam baš netko koga je previše briga jel ovakav avion stvarno i postojao, pogotovo u ovoj konfiguraciji naoružanja, neću o detaljima kako je moj daleki rođak letio na takvom dok je tamanio zločeste ljude tamo u dalekom Afganistanu.

Da ne duljim, maketa je u mjerilu 1/48 od proizvođača Kitty Hawk. Boje su kombinacija Tamiya i Gunze u mojim osobnim omjerima jer mi niti jedna iz bočice nije izgledala kako treba. Metalni dijelovi s Alclad.

Generalno maketa nije loša, dosta dobri detalji, relativno ok fit, malo kitanja tu i tamo, ništa kritično. Da su mogli ne ubit trup u tri dijela, mogli su, ali da nisu onda bi netko rezao trup da pokaze motor, tako da ovoj diskusiji nema kraja.
Jedini minus je sastavnica, lose napravljena, ponegdje krivi brojevi, ponegdje ih ni nema, neki dijelovi jednostavno nigdje nacrtani pa ostanu na kraju na sprue-u.

Decali bi isto mogli biti bolji, fali hrpa stensila, malo debeli, ali ok, nije strašno.

Od dodataka tu je cijeli Eduard PE set, koji je stvarno i preopsežan i donekle za neke dijelove i nepotreban, ali fino paše sve na svoje mjesto. Promjenjen je i ovaj tuljac u nosu jer je oblik ovog iz kita za kitu, stavljeni su resin kotači i promjenjeno je naoružanje. E da i mlaznica motora, prava je šteta da se ne vidi uopće jer je stvarno lijepo napravljena (to je za one koji neće lijepiti zadnji dio trupa).

Da ne bi sve bilo kako treba, ja sam još zajebao par stvari pa sam tako tek pri kraju bojanja skužio da sam krivo okrenuo prednji wheel well, pa sam sve rezao van, okretao, kitao….blagorečeno popizdio, jer da je recimo rijeć o Tamiya maketi sigurno ne bi bilo moguće krivo okrenuti cijeli wheel well (da ja sam idiot jer sam uopće krivo okrenuo ali ipak…).

Oružje je super, resin, tanko, detaljno, hrpa decala, baš cool, samo jako masan resin, tako da prije farbanja, nitro kupka preporučljiva.

Sve u svemu, super maketa bez obzira šta su je nasrali, da je banana, da je krivo staklo, da je u banani ovo ili ono, maketa izgleda ko SU-17, ima dobre i oku ugodne detalje (za razliku od dosadašnje raspoloživih KPova, Eduarda i ostalih). i svakako preporučam.

Malo pripaziti na glupu sastavnicu, malo pažnje kod sklapanja trupa i ostalo je pjesma.

Toliko mi se svidio avion da sam u međuvremenu kupio novi Modelsvitov u 1/72 🙂

Toliko od mene,
op.a. pošto ne slažem avione niti se razumijem u njih sve navedene moguće povjesne činjenice ili konstrukcijska rješenja Sukhoi biroa iznesena sa moje strane su vjerojatno netočna.

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Grunfovci su fakat obdareni!” – Brianna i Jenna