F-16C Academy 1/48

Piše: 0viking0

26/03/2014

Nema komentara

Academyev F-16 je dosta loša i pojednostavljena kopija Hasegawinog F-16. Iz ove kutije se mogu u teoriji napraviti sve ranije varijante od F-16A blk 10 do F-16C blk 25, a možda i 32 (nisam siguran). No za iole ozbiljnu maketu, potrebno je uložiti mnogo truda. Kako kod kuće imam desetak kutija F-16 raznih proizvođača, te puno aftermarketa, odlučio sam prvo završiti ovaj davno započeti projekt. Na ovoj maketi sam koristio Aires kokpit, Aires wheelbayeve, resinski nos, decale, CMK kotače, Sidewindere od Revellovog Eurofightera, Hasegawine bombe (hvala Mtechu na dodatnom setu bombi), Hasegawine ljestve, Hasegawin canopy. Cerada za uvodnik zraka je vakuformirana, poklopci za Sidewindere napravljeni u samogradnji… Još sam mogao zamijeniti ispušnik koji i nije neka velika sreća.
Iglama/vrhovima igla sam zamijenio sve ove pimpače koji vire na sve strane… Eto, malo se igrao ručnim svrdlima i proxxonom. Kaciga je u biti masakrirana pilotska glava… A canopy je zatamnjen mješavinom tuša i pronta.
Uglavnom, ovu maketu ne bih nikome preporučio… Puno zezancije za dosta loš rezultat. Ok, ja sam si još zakomplicirao stvari sa kojekakvim dodacima, ali bez toga je to još gore. Uglavnom gemišt svega i svačega što sam našao u ormaru i po kutijama. Nije baš za natjecanja, ali bilo mi je žao baciti započetu maketu, pa sam je završio i usput štošta novo isprobao. Ima mnogo nedostaka, ali to mi je u ovom slučaju i manje bitno. Slijedeći će F-16 svakako biti već pripremljena Tamiya ili Hasegawa.

F-16_58 F-16_56 F-16_55 F-16_54 F-16_53 F-16_52  F-16_51 F-16_50

MK Grunf Zona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

“Mučka đubrad!” – Zdravko Mamić o MK Grunfu